SCHOOLADVIES GROEP 8

Vmbo-tl wordt ook wel mavo genoemd. Met het schooladvies vmbo-tl of tl/havo kun je je inschrijven op het Focus College. Heb je kader/tl advies en wil je toch graag naar het Focus College? Meld je dan aan voor de speciale wachtlijst. We zullen dan op 2 april contact met je opnemen als we ruimte hebben om een mavoklas te starten voor de kader/tl leerlingen.  Iedereen is welkom op het Focus College, zolang je de islamitische identiteit van de school in alle vormen respecteert. Het vmbo-tl/mavo-diploma geeft de leerling toegang tot het mbo, niveau 3 en 4. Tevens kan de leerling ook de mavo-plusvariant kiezen: een aangepast mavo-programma waarmee de leerling na succesvol het mavo-diploma gehaald te hebben, gelijk kan overstappen naar 4 havo. Een van de voorwaarden is dat de leerling een extra vak volgt en daarin succesvol het examen maakt.

HUISWERK?

Elke school geeft huiswerk, maar bij het Focus College krijg je de kans om je huiswerk op school te maken tijdens de Focusuren. Je kunt ervoor kiezen om dit in alle stilte te doen of met ondersteuning van een docent. Vind je het huiswerk te makkelijk? Dan krijg je uitdagender huiswerk van een hoger niveau. Dus, hoe meer huiswerk je op school maakt, hoe meer vrije tijd je hebt na schooltijd

ACTIEF BURGERSCHAP

Wij stimuleren de ontwikkeling van verantwoordelijke en empathische burgers door praktische ervaringen, interculturele uitwisselingen en samenwerking met maatschappelijke organisaties, zodat onze leerlingen goed zijn voorbereid op een diverse wereld.

INDIVIDUELE BEGELEIDING

Op onze school begrijpen we dat elke leerling uniek is, met individuele behoeften en capaciteiten. Of er nu extra ondersteuning nodig is of juist meer uitdaging gewenst is, wij bieden beide mogelijkheden aan. Onze school zet zich in voor persoonlijke begeleiding, waarmee we een omgeving creëren waarin leerlingen niet alleen hun eigen talenten kunnen ontdekken, maar deze ook verder kunnen ontwikkelen. Deze aanpak wordt niet alleen geïntegreerd in de reguliere lessen, maar ook tijdens speciale Focusuren, die specifiek zijn ontworpen om leerlingen de extra tijd en aandacht te geven die zij nodig hebben.

ISLAMITISCHE IDENTITEIT

Onze school omarmt en behoudt met trots haar islamitische identiteit, geïnspireerd door de Koran en de Soenna. Dit doen we door middel van diverse activiteiten, zoals dagopeningen met koranverzen, wekelijkse islamitische thema’s, gezamenlijke gebeden op school, speciale aandacht voor belangrijke islamitische (feest)dagen, en het integreren van islamitische leerstof in ons onderwijscurriculum. Hierdoor worden onze leerlingen gesterkt in hun islamitische identiteit en zijn zij in staat vanuit deze rol een actieve, positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Vanuit onze open islamitische houding verwelkomt het Focus College ook niet-islamitische leerlingen en medewerkers, waarbij we de waarde van diversiteit en wederzijds respect hoog in het vaandel dragen. Niet-islamitische leerlingen en medewerkers hoeven niet mee te doen aan de islamitische activiteiten, zoals bijvoorbeeld het gezamenlijk gebed.

OUDERBETROKKENHEID

Onze school stimuleert ouderbetrokkenheid en gelooft in samenwerking tussen school en ouders voor leerlingensucces. Met ouder-lerarenbijeenkomsten en vrijwillige ouderparticipatie creëren we een hechte gemeenschap waarin ouders niet alleen betrokken zijn bij het onderwijs van hun kinderen, maar ook bijdragen aan een positieve schoolomgeving.

De puberteit is een belangrijke fase

“Islamitisch voortgezet onderwijs in Amersfoort? Wat een prachtig initiatief.  Mijn kinderen hebben op een Islamitische basisschool gezeten, maar er was destijds in de regio helemaal geen Islamitisch onderwijsaanbod op middelbaar niveau. Hopelijk komt hierin gauw verandering met de komst van het Focus College. ”

Said