Focus College, de nieuwe Islamitische mavo start op de Softwareweg, Amersfoort

Het Focus College, de nieuwe Islamitische mavo in Amersfoort, zal na de zomervakantie van start gaan aan de Softwareweg 7 in Amersfoort. Deze week is bekend geworden dat de school overeenstemming heeft bereikt met de verhuurder.

In juni 2023 maakte de minister van voortgezet onderwijs bekend dat hij de plannen van het Focus College positief had beoordeeld en dat de school vanaf augustus 2024 mag starten. Sindsdien is de directeur-bestuurder van het Focus College, Mohamed Amhaual, samen met een grote groep vrijwilligers druk bezig met alle voorbereidingen. Een essentieel onderdeel daarvan is het vinden van geschikte huisvesting, die nu gevonden is aan de Softwareweg 7. Dit moderne onderwijsgebouw biedt de mogelijkheid voor de eerste brugklasleerlingen om komend schooljaar hoogwaardig voortgezet onderwijs op islamitische grondslag te volgen.

Komende weken opent de school al de deuren van de softwareweg 7 tijdens de open dagen. Deze zijn op 27 januari, 3 februari en 14 februari. Leerlingen en ouders kunnen zich hiervoor aanmelden via de website www.focuscollege.nl

Mohamed Amhaual vertelt bevlogen over de nieuwe school: “De oprichting van het Focus College markeert een uniek moment in de onderwijsgeschiedenis van regio Amersfoort. Voortgekomen uit de behoefte aan een onderwijsinstelling die Islamitische waarden combineert met hoogwaardig onderwijs, is het Focus College ontstaan uit een nauwe samenwerking tussen betrokken ouders, vrijwilligers, moskeeën, gemeenschapsleiders en onderwijsdeskundigen.

In antwoord op de vraag naar een inclusieve leeromgeving, waarin de islamitische identiteit van leerlingen wordt versterkt, belichaamt het Focus College niet alleen een school, maar ook een gemeenschapsproject. Zoals Koning Willem-Alexander het in 2023 treffend verwoordde in zijn jaarlijkse toespraak: “De toekomst wordt bewoonbaar gemaakt door mensen die zich vanuit hun persoonlijke idealen of levensovertuiging inzetten om tegenstellingen te overbruggen en iets positiefs bij te dragen aan de samenleving.” Met de opening van het Focus College streven we ernaar een positieve bijdrage te leveren aan het lokale onderwijslandschap en een verbindende rol te spelen tussen verschillende gemeenschappen. We kijken enthousiast uit naar een gedeelde toekomst vol educatieve kansen en gezamenlijk succes.